10/20/12 21:20
(http://pressclub.bg)

Може ли Интернет да променя #обществото и политиките дискутират днес в @Gnevnite

Антоанета Цонева

Тази неделя, в 18.00 ч. в Епизод 15 на Гневни Млади Хора Антоанета Цонева ще разговаря с Ивайло Дичев и Васил Гарнизов за това може ли да се променят обществото и политиките през Интернет и дали виртуалното присъствие и активност не са за сметка на реалното участие в процесите. Нейни гости са: Ивайло Дичев — професор по културна антропология в Софийски университет, преподава във Франция, САЩ и други страни. Според Ивайло, “Интернет е все още неизползваната възможност на гражданското общество да се самоорганизира, да излъчва своите лидери, своите експертизи, своите медийни разследвания. Липсва не свобода, а организация“. Според него, политика се прави с тялото, а не с коментари в социалните мрежи. Васил Гарнизов — доцент, преподавател по културна и социална антропология в НБУ. Заместник-председател на Асоциация за антропология на Балканите и ръководител на Централното координационно звено по Специалната подготвителна програма на Европейския съюз за България. Според Васил, успехът на протестиращите зависи от тяхното упорство.
Очаквайте ни НА ЖИВО тази неделя, 21 октомври, 18.00 ч. тук: http://gnevnite.pianews.eu/live Вашите мнения, коментари и въпроси са добре дошли тук, в Twitter с хаштаг #gnevnite, както и в Livechat-а по време на живото излъчване.
Публикувана на 10/20/12 21:20 http://pianews.eu/pia-stream/20121021/news-113415
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване