10/20/12 09:21
(http://radiomilena.com/)

Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкони

Отпада търсенето на разрешение за строеж при остъкляването на балкон. Това каза в предаването „Седмицата” министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

„Ние ще дадем възможност на главните архитекти да дадат предписания в кварталите как да изглеждат фасадите, как да паснат на цялата градоустройствена политика на градовете, за да можем да променим облика на тези грозни парчета”, заяви Павлова.

Тя съобщи още, че досега остъклени балкони няма да се бутат. „Балкони няма да се бутат изобщо. Тези, които са до 2001 г., за тях нищо не трябва и да се прави по силата на закона никой не трябва да ги погледне и да ги докосне както се казва. Защото по силата на закона там не трябват документи, не трябва доказване, не трябва да се плащат такси. Когато говорим за обикновеното остъкляване изобщо не трябва да се третират дори и разрешения за строеж”, обясни министърът.

„От над 4400 заповеди за премахване, които имаме в публичния регистър, само 15 касаят балкони, и то не остъкляване, а надграждане, завземане на общи части. Ние ще прецизираме закона, за да няма и грам съмнение, дори след жалба, че остъклените тераси няма причина никой да ги пипа”, категорична беше Павлова./КРОСС/

 Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкони

bookmark Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониsvejo Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониgoogle Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониdelicious Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониstumbleupon Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониfacebook Павлова: Спокойно, няма да бутаме остъклените балкониСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване