10/20/12 10:37
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Руската опозиция избира свои лидери

В Русия започнаха двудневни избори за Координационен съвет на опозицията, предаде Би Би Си. 

Гласуването става основно чрез Интернет, като в него се очаква да участват няколкостотин хиляди души.

В Координационния съвет на опозицията ще влязат 45 души, които са представители на различни партии и движения от целия опозиционен спектър- от левите формации, до либералите и националистите.

За места в съвета са се кандидатирали 209 души, сред които пишещият против корупцията блогър Алексей Навални, лидерът на екологично движение Евгений Чириков, телевизионната водеща Ксения Собчак и други.

За тях ще гласуват близо 200 хиляди души, които са преминали през задължителната регистрация.

Разкрити са и специални секции, повечето от които са разположени в Москва и в някои от големите градове на страната. В изборите могат да участват и руските граждани, които живеят в Германия, Франция, САЩ и Тайланд, където също са разкрити секции.

 Целта на тези избори е да се формира политическо представителство за онези граждани, които не са равнодушни към събитията в Русия и желаят политически промени в живота на страната, се казва в сайта на Координационния съвет.

Неговата задача е да координира протестните акции и информационната политика на опозицията, а също така да участва в евентуални преговори с представители на властта.

В подкрепа на гласуването в руската столица се провежда двудневен митинг, на който звучат призиви за незабавното освобождаване на политическите затворници.

The post Руската опозиция избира свои лидери appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване