10/20/12 08:15
(http://www.klassa.bg/)

Тим Уокър: разказвачът на истории


От вчера лондонският музей Съмърсет Хаус помещава работата на един от най-известните модни фотографи в света – Тим Уокър. 175 от неговите снимки са разположени в залите на историческата сграда като част от изложбата Tim Walker: Story Teller. Разказвачът на истории е съвсем подходящо заглавие, което да опише фотографиите на Тим Уокър – изпълнени със странни герои и почти винаги с приказни препратки. Настоящата изложба обхваща само последните пет години от работата на фотографа – значим знак за заетостта и креативността му.

*Карли Клос и Хъмпти Дъмпти, 2010г.

*Част от експозицията на фотографа в Съмърсет Хаус

В Съмърсет Хаус е изложена селекцията от фотографии, но в добавка посетителите ще видят и част от реквизита, ползван за снимките, като например огромните гротескни кукли от фотосесията му за Vogue Italia или самолет в почти реални размери. Към експозицията издателство Thames & Hudson публикува и едноименна книга със 175-те кадъра, която е в продажба от вчера, 18.10.2012г.

*Алекзандър Маккуин от Тим Уокър, 2009г.

*Албер Елбаз от Тим Уокър, 2009г.

*Тим Уокър – автопортрет с 30 торти, 2008г.

Изложбата за Тим Уокър е подкрепена от британската модна къща Mulberry, която от няколко години работи само с него за създаване на рекламните си кампании.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване