10/20/12 11:52
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Ученици поругават национални герои

Снимка на ученици, които поругават образите на национални герои от българската история, беше разпространена днес в социалните мрежи. 

Учениците, които видимо са от ромски произход, правят неприлични жестове върху портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски. Видимо от фотоса те се намират в учебен кабинет, но не е ясно в кой град е “подредена” сцената. 

Снимката предизвика гневни коментари и закани за саморазправа и беше споделена от хиляди регистрирани във Facebook.  ”С някоя тръба в тъмното бой, бой, бой да се научат на уважение или дa ги гръмнем с някой руски калашник”, гласи един от тях.

Повечето призиви са свързани с това, че подобни провокации разпространяват расизма и че расистките настроения в страната са оправдани. “Нямат история, нямат минало, нямат герои, нямат ценности, затова се гаврят с нашите!”, гласи друг коментар. “Интеграция, а? Друго им трябва на циганите мръсни… Щеше да е хубаво, ако политиците бяха помислили, за закон, с който подигравката с националните герои да се криминализира. Не да се харчат пари за интеграция на някои, които дори не искат да проумеят смисъла на тази дума”, казва друг участник в развихрилата се дискусия.

Някои от възмутените коментатори призовават да се открият профилите на младежите в социалната мрежа, а оттам и адресите им.  

Това не е първата по рода си провокация. Преди няколко месеца снимка на четирима роми, оскверняващи български гробища, по същия начин мълниеносно превзе мрежата. 

The post Ученици поругават национални герои appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване