10/21/12 15:11
(http://www.klassa.bg/)

ВМРО и „Атака“ издирват роми, гаврили се с Левски и Симеон

ВМРО и „Атака“ издирват ромите, които се изгавриха с български  национални герои. Това стана ясно от изявления на техни представители в неделя.
Националистите се разбунтуваха срещу тримата ученици от малцинствата, които са се снимали в неприлични пози с потрети на Васил Левски и българските царе Симеон Велики и Борис I. Фотото е пуснато преди няколко дни в профил във Фейсбук, което разбуни духовете в социалната мрежа и предизвика вълна от гневни коментари и остри заплахи срещу мургавите шегаджии.
ВМРО поиска среща с директорката на професионалната гимназия по автотранспорт в Добрич, с цел установяване самоличностите на ромите. От партия „Атака“ пък са сезирали главния прокурор за хулиганство и всяване на религиозна омраза.
Хората на Сидеров обявиха, че циганите били от село Крушари и са членове на „турска рап група“. Техни активисти дори установили самоличността на единия от младежите, който се казвал Али, и се опитали  да се свържат с него, но опитите им останали без успех.
От ВМРО пък направили „импровизирано разследване“ в мрежата и разбрали, че ромите са в 11-ти клас и учат в добричката гимназия по автотранспорт „Георги Бенковски“. Впоследствие обаче те започнали да трият и променят имената в профилите си и следите им се загубили. Затова воеводите поискали среща с директорката на училището, която ще се състои в понеделник, заяви Костадин Костадинов – зам. председател на ВМРО и лидер на партията в Североизточния регион.
Костадинов е изпратил и писмо до министъра на образованието Сергей Игнатов, в което настоява за проверка на скандалния случай и за наказание на виновните. От ВМРО ще разговарят с отговорните фактори, за да установят какви мерки могат да се предприемат срещу ромите.
„В подобен случай с текст на един български рап изпълнител прокуратурата се самосезира и го превърна в национален проблем. Ще чакаме да видим дали и сега това ще се случи“, коментира Костадин Костадинов, припомняйки казуса с Мишо Шамара и песента му „Бяло, залено, червено“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване