10/21/12 12:37
(http://radiomilena.com/)

Републикански шампион награди малките карнобатски футболисти

11 300x225 Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиКарнобат бе домакин на втория кръг от областното първенство по футбол за деца „Мини Шампионска лига”. Негови организатори бяха ДФК „Звездичка” и община Карнобат. Победителите при учениците и детските градини се класираха за финалите в Бургас. Патрон на спортния карнавал който изпълни до краен предел градския стадион бе кмета Георги Димитров. Малцина знаят, че той е републикански шампион по лека атлетика. Че спорта му е слабост бе видимо от самото начало със звученето на химна „Мила Родино”, до финалните акорди с награждаването на малчуганите и техните преподаватели. „Това което видях ми напълни очите. Радостен съм, че за около половин година децата в ранна възраст са усвоили футболни умения които са присъщи за по- големите. Явно се работи правилно с тях и те се социализират в обещаващи темпове” каза Димитров който получи плакет, грамота, флагче на „Звездичка” и медал за доверието си към продуктивната футболна школа. Близо стотината участвали деца си заслужиха наградите, след като се раздадоха на воля пред своите най- верни фенове по трибуните и клубния талисман „Звездичко”. Преди същинските мачове, организаторите заложиха на забавни игри- еквивалент на „Бързи, смели, сръчни”. На порции, те включваха надпревари по: бягане по норматив между малки и големи конуси, бягане и отправяне на удар с крак за точен мерник, подскачане и придвижване с надуваеми топки между изкуствени препятствия, хокей на трева с детски бухалки в ръка и др. Този вид игри са част от методиката за обучение в развитите европейски страни. Футболният сблъсък при детските градини бе изключително оспорван и атрактивен като с първото място се поздравиха възпитаниците на „Вълшебство”. Те получиха и най- голямата купа от спортния карнавал. Освен момчетата, очароваха и малките дами които по нищо не отстъпваха на връстниците си върху зеления килим. Така Карнобат доказа, че разполага с многобройни футболни дарования които ако продължават да израстват в същите темпове, с право техните родители ще се гордеят много с тях. Някои от тях участваха пълноценно в игри, като победителите в тях занесоха вкъщи футболна топка.

 Републикански шампион награди малките карнобатски футболисти

bookmark Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиsvejo Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиgoogle Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиdelicious Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиstumbleupon Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиfacebook Републикански шампион награди малките карнобатски футболистиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване