10/21/12 14:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Тримата роми не знаели чии са портретите

Един от тримата ученици, които се снимаха в неприлични пози с портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски, се извини за действията си, съобщи bTV.

17-годишният Севдин Валентинов, заяви, че се „извинява на цяла България“ за разпространената от трите момчета снимка. Той обясни, че не знае кои са тези исторически личности, с които са се снимали.

Севдин посочи, че кадърът е заснет с автоматичен режим на мобилен телефон преди час по история в Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски“ в Добрич, където учат тримата. В този момент те били сами в стаята.

Севдин уточни, че не знаел как снимката е попаднала в интернет.

17-годишното момче е от Крушари и въпреки че е в 11 клас и не е повтарял година, едва говори български.

За постъпката на тримата съученици е бил уведомен началникът на регионалния инспекторат по образованието в Добрич Петър Петров. Очаква се той да посети гимназията в понеделник. Директорът на гимназията пък е обещал да се срещне с родителите на провинилите се ученици.

В събота стана ясно, че в социалната мрежа Facebook се разпространява снимка на трима ученици от ромски произход, на която те правят неприлични жестове върху портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски.
Снимката предизвика гневни коментари и закани за саморазправа и беше споделена от хиляди регистрирани във Facebook.

От ВМРО пък съобщиха, че организират днес шествие срещу безнаказаната циганска престъпност под надслов „Няма да забравим, няма да простим!“.

Това не е първата по рода си провокация. Преди няколко месеца снимка на четирима роми, оскверняващи български гробища, по същия начин мълниеносно превзе мрежата.

The post Тримата роми не знаели чии са портретите appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване