10/22/12 14:21
(http://pressclub.bg)

Aydinlik: Скандал между Владимир #Путин и Реджеп #Eрдоган по телефона?

Владимир Путин - Реджеп ердоган - колаж

Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, който се опита да убеди руския президент да спре да подкрепя режима на Башар ал-Асад, се сблъска с твърдата позиция на Владимир Путин. Турски вестник Aydinlik публикува стенограма от телефонен разговор, проведен на 8 октомври между Реджеп Тайип Ердоган и Путин, - съобщава руската агенция Regnum.
"Путин: Ако дори един турски войник прекоси сирийската граница, Русия ще реагира много твърдо. Ердоган: Това заплаха ли е? За нас е неприемлива. Путин: Мислете си каквото искате. Казах, каквото имам".
Вестникът твърди, че след тези думи турският премиер хвърлил слушалката. Според сирийски и палестински източници обаче разговорът е прекратен от Путин. Трети пък смятат, че раздумката между двамата изобщо не се е състояла. На 10 октомври турско-руските отношения рязко се влошиха, след като Анкара принуди самолет с 35 пътници на борда да кацне в турската столица, на път от летище Внуково в Москва за Дамаск.
Публикувана на 10/22/12 14:21 http://pianews.eu/world/20121022/news-113497
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване