10/22/12 21:44
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Албания ли ще превземаме?

Военният транспортен самолет Спартан C-27J. Снимка: фирмен сайт

Правителствената делегация, водена от премиера Бойко Борисов, пътува за Албания с два военно-транспортни самолета „Спартан”, предаде Агенция „Фокус”.

В  делегацията, както бе съобщено по-рано, участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на културата Вежди Рашидов, заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината за използването на два самолета била да не се налага правителственият самолет, който е с президента Росен Плевнелиев, да лети празен от Израел до България и обратно,  гласи обяснението на  правителствената пресслужба.

Полетът София-Тирана е един час. Самолетът лети на около 5000 метра височина. Със седалки „Спартанът” побира 27 пътници, без седалките, по пейките се събират до 80 души, гласи официалното обяснение.

Според българското издание на Уикипедия капацитетът на притежаваните от България военно-транспортни самолети C-27J Спартан е 60 войника, или 46 парашутисти за възд. десант, или 6 човека медицински персонал и 36 места за ранени.

Вярно е, че визитата в Албания е важна, понеже е от редките официални двустранни. Защото напоследък поводите за излизания навън са или международни срещи или някое и друго освещаване на църква и мимолетна среща с премиера на държавата, в която е ситуирана църквата. А ако има двустранни, са все в държави извън ЕС - Турция, Израел, Азербайджан. Не че Албания е член на ЕС…

Но чак два военно-транспортни самолета да отбележат събитието  и да превозят петимата министри, един зам. и кметицата подсказват, че събитието наистина се приема твърде, твърде сериозно.

Какво ли има в тези самолети? И защо го превозват? Не можеше ли самолетът да е само един? Фалконът не побира ли 7 души?

Междувременно държавният глава е в Израел. Кой ли ръководи държавата в момента?

От Kafene.net

Публикувана на 10/22/12 21:44 http://e-vestnik.bg/15920/v-desetkata-albaniya-li-shte-prevzemame/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване