10/22/12 08:34
(http://pressclub.bg)

ЕКСКЛУЗИВНО: Джон #Дали не е подписвал писмото с #оставката си

Dahli-Resignation-Letter-NewEurope

Писмото, с което подава оставката си, бившият еврокомисар Джон Дали никога не е подписвал, - съобщи сензационно авторитетното европейско издание New Europe. PIA припомня, че Дали бе принуден да се оттегли, заради разследване на европейската служба за борба с измамите OLAF, която проверяваше връзките му с тютюневото лоби. Така и не стана ясно дали бившият комисар е взел пари от лобито. "След среща между председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, и Джон Дали във вторник, 16 октомври, като последната е била предоставена с предварително изготвен писмо за оставка, че той никога не е подписан. Проектът е съставен от правната служба на ЕК", - пише New Europe. По-долу е неподписаното от Джон Дали писмо, на което се виждат ръчно направени поправки от служители на Европейската комисия.

Влиятелният австрийски вестник Die Presse стигна още по-далеч и коментира, че случаят с оставката на еврокомисар Джон Дали е толкова съмнителен, че неговият бивш шеф – председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, трябва да разкрие всички факти. В противен случай може да се стигне до „Барозугейт”. Според вестника, Барозу трябва открито да представи фактите от разследването на OLAF. В противен случай ще се появяват съмнения, че ЕК се опитва да прикрие нещо. Тогава няма да се говори повече за „Далигейт”, а за „Базоругейт”.
Публикувана на 10/22/12 08:34 http://pianews.eu/world/20121022/news-113458
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване