10/22/12 08:51
(http://radiomilena.com/)

Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви граници

12 300x250 Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиВторите годишни награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн VIP Property Awards 2012 получиха адмирации дори в Дубай, Меката на лукса и мащабните инвестиции, съобщават организаторите на събитието, проведено миналата вечер в хотел Кемпински – ВИП Комюникейшън.

В журито освен журналисти от националните медии и специалисти, своя глас дадоха и строителите на хотел Версаче в Дубай  – една от водещите компании в Емирствата Gulf Precast Concrete ( Elias Seraphim – CEO / Owner , Daniele Seraphim – COO, Sami Saab – Factories Operation Director, Imad Mohamad – Factories Manager):
„Високо оценяваме всички участници в Годишните награди за строителство, архитектура и дизайн. Даваме на организаторите своите гласове за печелившите. Огромно впечатление ни направиха трите сгради, с които кандидатства фирма Борд, от гледна точка и на строителство, изпълнение, архитектура, цялостен дизайн – интериор и екстериор. Освен това локацията и на трите е на възлови места за България, затова бихме искали и трите номинирани сгради да бъдат наградени. Това, което направи държавата България с изграждането на Метрото е похвално – за много кратко време се изградиха два възлови метродиаметъра. Адмирации за фирмите, сторили това.
Впечатлени сме много и от Дъ Касъл, който се изгражда от българи в района на Коняка във Франция.  Явно строителството и архитектурата отдавна  са надминали границите на националното.
Фирма Бигла 3 напълно заслужава Гранд При за цялостно творчество, бихме препоръчали да се насочи в дизайна, който са прилагали в чужбина – там им е силата. Успех на всички фирми, взели участие във VIP Property Awards 2012″, категорични бяха строителните експерти от Дубай.  Минути преди началото на церемонията стана ясно, че голяма част от участниците в конкурса ще закупят храна и строителни материали  за приюта за бездомни хора и за изоставени деца в Нови хан, изграден и поддържан от отец Иван по инициативата на организаторите VIP PROPERTY AWARDS 2012 -  ВИП Комюникейшън и г-н Младелин Димитров, който организира празник за децата в приюта на Димитровден, 26 октомври.

Голямата награда за цялостен принос в луксозното строителство бе връчена на  основаната през 1991 г. компания “Бигла III”.

Една от най-успешните компании в морския регион – БОРД, спечели три приза за три отделни категории – „Кабакум Бийч Резидънс” („Луксозен хотелски комплекс”), „Варна Саут Бей“ („Пространсвен дизайн”) и „Ривиера бей“ („Локация на годината”).

Перлата на южното Черноморие – апартхотел „Villa Rome” в гр. Несебър си тръгна с награда за Пространствен 21 300x215 Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиЕкстериорен дизайн, а луксозният Center Daylight, разположен в комплекс Esteban Soraya, отново в Несебър с приз Луксозен СПА център – архитектура и дизайн. С това морските ни градове поведоха безапелационно в класацията за луксозно строителство.

Българската компания Perfekt Group спечели наградата за Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция.

Призовете за Пространствен интериорен дизайн и Луксозен мебелен дизайн отидоха съответно в Планет клуб и фирма Експозе.  Корпоративна идентичност на архитектура и дизайн спечелиха Джи Пи Груп за бензиностанциите Лукойл.

А сградата срещу входа на Южния парк,  Park Residenсе (Sharlopov&Petrov) отвя конкуренцията и си тръгна с наградата Луксозно жилищно строителство.    Фирма Метатрон получи признание за Обществено строителство за изграждане на луксозните  метростанции от втори метродиаметър в София, както и за реновиране на окръжна болница Света Ана.

Събитието се осъществи със специалното съдействие на агенция Диаманти, ядки Вени, Astoria Wines, Katarzina Estate, водата Бризи.

Снимки Емил Колев, ХАЙЛАЙФ

Ето тазгодишните награди:

Цялостен принос в строителството и архитектурата – БИГЛА 3

Луксозно жилищно строителство – Парк Резиденс, София

Луксозно обществено строителство -  Метростанции втори метродиаметър

Луксозен морски комплекс 2012 – Кабакум Бийч, БОРД

Луксозен СПА Комплекс – Day Light Center, Несебър

Идеен проект 2012 – Замъка на коняка, Перфект груп

Пространствен дизайн за интериор и екстериор 2012 – Варна Саут Бей, БОРД

Пространствен интериорен дизайн 2012 – Планет Клуб, София

Пространствен екстериорен дизайн 2012 – Вила Рома, Несебър

Мебелен дизайн 2012 – Експозе ООД

Корпоративна идентичност на архитектура и дизайн 2012 – Бензиностанции Лукойл

Реновирано Строителство – Окръжна болница Света Ана, София

Локация на годината – Ревиера Бей, БОРД

 Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви граници

bookmark Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиsvejo Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиgoogle Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиdelicious Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиstumbleupon Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиfacebook Експертите от Дубай: Луксозното строителство в България надмина националните ви границиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване