10/22/12 17:36
(http://www.klassa.bg/)

Любка Биаджони показва нови български гласове на сцената на зала България

На 25 октомври от 19 ч. зала България отваря врати за един специален концерт. Под диригентството на Любка Биаджони Софийската филхармония ще изпълни „Ероика” Симфония №3 от Лудвиг Ван Бетовен и увертюри и арии от оперите „Вълшебната флейта” и „Дон Джовани” от Волфган Амадеус Моцарт.
„Моцарт е може би най-големият гений в историята на музиката. Всеки път когато дирижирам нещо от него, като че ли влизам във всяка негова болка, радост, желание и се мъча да разбера неговата душа. Класическата музика е една от най-трудните за интерпретация: Най-известните композитори от тази музика са Моцарт и Бетовен. Кой е наистина правилният път към тях, ще покаже само времето и публиката?” , казва Любка Биаджони. Специално участие в концерта ще вземат младите и талантливи певци Емилия Кирчева(сопран), Пламена Гиргинова(сопран), Костадин Мечков(бас) и Михаил Михайлов(тенор). Те са специално подбрани след прослушване от г-жа Биаджони, която винаги с радост подкрепя млади български таланти.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване