10/22/12 09:53
(http://radiomilena.com/)

Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годината

MBAL Burgas 300x225 Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаНад 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас за първото деветмесечие на годината, сочи медицинската статистика.

Сред потърсилите помощ чуждестранни граждани най-много са руснаците. Освен почиващите в курортите в Бургаска област, тук има постоянно живеещи руски граждани, които предпочитат услугите на МБАЛ Бургас, когато им се наложи. Те посещават болницата и по няколко пъти.

Най-честите диагнози на туристите през летния сезон са били свързани с травми, получени при ползване на водни атракции – банани, джетове, рикши, велосипеди. На второ място са оплаквания от различни летни вируси. Това лято на паркинга на болницата няколко часа престоял цял автобус с полски летовници, които получили хранително натравяне. Туроператорската фирма ги докарала за спешно лечение, за да се закрепят за няколко часа и да успеят да се приберат у дома.

Бременни чужденки също търсят помощта на гинеколозите в Бургаската болница, през лятото има и две регистрирани раждания.

Лечението на чужденците се поема от техните здравни каси или застрахователни компании. МБАЛ Бургас е включена в каталозите на всички големи застрахователи, а чуждестранните посолства я препоръчват на своите туроператорски фирми като надеждна болница. През пролетта представител на МБАЛ Бургас участва и в Световната конференция на застрахователите от туристическата индустрия. Това бе единствената болница от цялата страна, получила покана за престижния форум.

 Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годината

bookmark Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаsvejo Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаgoogle Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаdelicious Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаstumbleupon Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаfacebook Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годинатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване