10/22/12 16:40
(http://www.klassa.bg/)

Полиция пази училището на ромите-поругатели

Полиция охранява Професионалната гимназия по транспорт в Добрич заради истерията срещу тримата възпитаници на училището, които се изгавриха с портретите на Васил Левски и двама български царе. Както е известно, те са роми, което предизвика бурна реакция на националистическите партии.

Това е създало сериозен страх сред учениците и едва една трета от тях са били на занятия в понеделник, съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров. Тримата роми, които са в 11-ти клас, пък директно са били освободени.

Петров се оплака, че активизацията на ВМРО и намеренията им да посетят директорката на на учебното заведение е нагнетило допълнително обстановката.

Педагогическият съвет трябва да изслуша мургавите ученици и техните родители, за да реши какво да е тяхното наказание. Най-тежкото може да е преместване в друго училище.

Според председателя на партия „Атака“ Волен Сидеров обаче те трябва да бъдат изпратени в поправителния дом в Бойчиновци, както и да бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство и насаждане на етническа и религиозна омраза. Това той съобщил на брифинг по информация на пресцентъра на партията.

Сидеров дори е поискал уволнение на директорката на училището, тъй като тя оправдавала ромите, че не знаят какво правят, и ги прикривала.

Очевидно това кощунство се радва на закрила с обяснението, че поругателите са стресирани. Тогава да ги пратим на курорт, шегуваше се Волен Сидеров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване