10/22/12 14:37
(http://www.klassa.bg/)

Разделиха двете певици от „Пуси Райът“ в колонии далече от Москва

Двете млади жени от руската група „Пуси Райът“, осъдени на по две години наказателна колония за молитва срещу Владимир Путин, са били отведени на две отдалечени места за излежаване на присъдата си, съобщи АФП. Едната колония е в Пермска област, другата в Мордовия.

„Когато близките им дойдоха да им донесат провизии, тогава разбраха, че Надежда Толоконникова е била откарана в района на Мордовия, на 500 км от Москва, а Мария Альохина в района на Перм (Урал)“. Това съобщи адвокат Виолета Волкова, уточнявайки, че те са заминали в събота.

Надежда Толоконникова (22 г.) , Мария Альохина( 24 г.) и Екатерина Самуцевич (30 г.) бяха осъдени през август на две години престой в колония за „хулиганство“ и „подбуждане на религиозна омраза“, след като изпяха в катедрала пънк молитва за изгонване на президента Владимир Путин. Присъдите на първите две бяха потвърдени при обжалването, а третата бе освободена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване