10/22/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Разследване на БНТ разкри лихвари в ромските махали

Нова схема за набиране на средства, свързана с лихварите в ромските махали, разкри екипът на сутрешния блок на БНТ „Денят започва”. Репортерът Екатерина Анева и операторът Атанас Атанасов се натъкнаха на търговия с мобилни телефони по софийските улици и пазари. Организираната група се ръководи от няколко, известни в гетата босове. Тя използва атрактивните промоции на мобилните оператори и взима последни модели телефони, като плаща само първоначалната вноска и после търгува с тях.
Тази търговия е само една от схемите за набавяне на пари от лихварите. Именно те държат и ръководят групите, които продават кръв, цигари и събират дарения за храмове или болни деца. Самите хора на улицата, често стават жертва на престъпните групи. Те са трайно зависими от лихварите в гетата, които събират личните им карти и ги принуждават да извършват различни престъпни дейности, за да връщат заемите си.

Гледайте разследването на репортерът Екатерина Анева и операторът Атанас Атанасов този вторник в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване