10/22/12 08:08
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Трябват ни 562 лева на месец, за да живеем добре

Издръжката на човек от четиричленно домакинство е 562 лева. Това сочат данните от изследване на Института за социални и синдикални изследвания към Конфедерация на независимите синдикати в България.

Изследването на КНСБ обхваща периода от юли до септември 2012 г. Според него четиричленно домакинство от двама възрастни и две деца трябва да разполага с 2248 лева месечно. Сумата е с 60 лева повече, отколкото необходимата за издръжката на такова домакинство през юни тази година.

Основните причини за увеличението е поскъпването на електроенергията, питейната вода и горивата, обясни пред БНР Виолета Иванова, експерт от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

„Обичайният спад на цените на плодовете и зеленчуците не се случи, влияние оказаха и очакванията за по-слаба реколта. В същото време месото, млякото и млечните продукти поскъпнаха“, допълни тя.

По думите на Иванова 23% от домакинствата през тримесечието са под прага на бедността, което е с 3,3% по-малко от показанията за юни тази година.

The post Трябват ни 562 лева на месец, за да живеем добре appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване