10/22/12 10:56
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Усмивки, добро настроение и приятелство за отец Иван (снимки)

Автор  Ники Спиров

“На 17.10.2012 г. в столичния рок-клуб “Адамс” водещи музиканти организираха благотворителен концерт в полза на приюта на отец Иван в Нови хан. Събраните храни бяха доставени на следващия ден в приюта.”

Всъщност това е цялата новина. Останалото е трудно да се изрази с думи, защото беше предимно усмивки, добро настроение и приятелство.

Всичко започна от призива за помощ на отец Иван в медиите, когато храната на приюта беше на свършване. Както всички видяхме, светкавично се организираха безброй добри хора, най-вече в Интернет, едни събраха храни, други събраха пари, с които напазаруваха храни, и за кратко време запасите на приюта се върнаха в нормални граници – така, че поне да не се притесняват какво ще ядат следващите дни.

Идеята на барабаниста на “Блус трафик” Николай Табаков обаче беше малко по-различна – искаме помощ от хората, но им предлагаме нещо в замяна: музиката, която обичат!. Дори не беше ясно кои музиканти ще дойдат да свирят въпросната вечер. Дойдоха мнозина!

Сега само ще изредя всичките прекрасни музиканти, за които сцената се оказа малка, и дано не пропусна някого:

Николай Табаков, Божидар Банов – “Порто” и Мирослав Данов (от Блус Трафик), Краси Табаков (Блус Трафик и Подуене блус бенд), Васко Кръпката, Пешето (Джендема и Delta Roosters), Тони (Delta Roosters), Сашо Йорданов (i-band), Свилен Христов (Highball), Домби (Пожар), Невена Велинска – “Малкия” (Три и половина), Гергана Добрева и Доменико Форнари (Ша-ша), Ани Кънева (d.vine), Драган Милев – “Дари”.

А басистът на “Магистри” Юлиян, в качеството си на шофьор на буса с помощите, така и не се качи на сцената. Вместо това посрещаше на улицата многобройните желаещи да помогнат, подреждаше торби и чанти и като цяло изглеждаше изключително доволен.

Васко Кръпката, който успя да дойде, въпреки ефирното си ТВ предаване същата вечер, обяви хармониката си на търг, и инструментът незабавно си намери нов собственик срещу скромна сума в касичката с помощи.

След края на концерта, някъде в малките часове, минахме с буса през един голям магазин и със събраните пари също купихме храни и консумативи. На сутринта всичко това беше закарано в Нови хан.

Нека сега ви разкажа съвсем накратко за приюта на отец Иван.

Виждаме голяма слънчева сграда. Не знам какво и как са построили със собствените си ръце тези хора, но сградите са си съвсем солидни и много спретнати!

Посреща ни весела детска гълчава. Из двора се разхождат само най-малките – останалите са на училище. Питаме за отец Иван и няколко гласа ни насочват: “Деди е ей там!”. Така му казват децата – Деди.

Отец Иван е спокоен и сдържан, доста различен от предварителната ми представа. Телефонът му звъни непрекъснато, говори кратко и делово. 200 души зависят от неговите организаторски умения, но виждам как се опитва да обърне внимание на всяко дете и на всеки пристигнал да помага.

Вкарваме буса и под ръководството на отеца всички започваме да пренасяме и подреждаме храните и останалите неща. Веднага се вижда, че малките обитатели не са свикнали да мързелуват. Всеки хваща колкото може да носи и за нула време неопакованите консерви (изсипани направо в буса, защото спестихме торбичките) са подредени в склада на столовата.

Питам може ли да поснимам наоколо – разбира се, снимай навсякъде. Той самият за съжаление има среща – надявах се да поговорим повече, но само успявам да го хвана да позира за няколко снимки, и вече трябва да посрещне следващите коли, пълни с памперси и приветливи хора, идващи да помогнат.

Дворът тъне в зеленина. Има много лехи със зеленчуци и много цветя, а сред тях напето се разхожда един шарен петел. В средата на двора се мъдри истинска сцена – но такава мераклийска сцена не сте виждали. Направена е от транспортни палета и веднага ми напомня сцената в с. Ганчовец, която построихме за “Ракия-магия”. Тук по огряната от сутрешното слънце сцена тичат деца, пискат бебета, а отстрани жените почистват зеленчуци за обяда. Обяд за над сто човека се готви в казани като в истинска столова… Започваме да разбираме как всичко, което сме донесли, е само до време – и си обещаваме да донесем още. Слава Богу, че има хора като отец Иван, за да ни подсетят – и най-вече, че има хора като всичките тези приятели, всеки събрал колкото може – един донесъл няколко консерви, друг дарил 5 лв – но всички с идеята да помогнат.

От свое име мога да кажа, че много отдавна не съм се чувствал така добре, както в тези часове на приятелство, любов и усмивки. Има надежда, така да знаете. Очаквайте продължение.

 

Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Приюта на отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван Концертът за събиране на помощи за дома на Отец Иван

 

The post Усмивки, добро настроение и приятелство за отец Иван (снимки) appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване