10/22/12 14:22
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Основните заплахи в интернет са педофилията, кражбата на лични данни и източването на сметки

Основни заплахи в мрежата са педофилията, кражбата на лични данни, източване на банкови кредитни карти. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа”. 

Ние трябва да се грижим за децата и да ги предпазим от това, което може да им се случи, каза Цветанов. Той благодари на фондация „Америка за България” за провеждането на конференцията и през 2011 г.
Заплахата от киберпрестъпността е реална. В интернет се крадат дори държавни тайни, тези заплахи са съвсем реални в днешно време, коментира новият посланик на САЩ у нас Марси Рийс.
Мислим за опасностите спрямо националните системи от страна на терористични групи, тъй като последствията могат да бъдат съществени за транспорта, комуникациите и дори функционирането на цялата държава. Ние в САЩ се борим с киберзаплахите, но е важно да има международен консенсус за гарантиране на сигурността срещу киберпрестъпността. Това не е отговорност на една отделна страна. Съвместната работа за мерките, които предприемаме, е най-добрият начин да осигурим сигурността, каза още Марси Рийс. 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване