10/22/12 13:15
(http://www.klassa.bg/)

Шимон Перес: Щом светът има Балканите за пример, значи има надежда

"Като гледам Балканите, мисля, че не бива да се отчайваме", така израелският президент Шимон Перес направи паралел на историята на нашия регион със случващото се в Близкия Изток, подчертавайки, че щом светът има като пример Балканите, значи има надежда.

"Положението в Близкия изток изглежда невъзможно. Като гледам какво се случва в Сирия - кръвта, която се пролива, диктаторът, който унищожава своите деца, това е нетърпимо. Виждам Иран, не толкова самите иранци, те са добър народ, но техните аятоласи с тази лудост да завладеят Близкия изток, да имат ядрено оръжие, да завладеят всичко. Много хора са отчаяни, а на Близкия изток се гледа като политически проблем, а не като нова надежда. След това, което се случи в България, на Балканите, не трябва да се отчайваме", заяви Перес, посрещайки Росен Плевнелиев в Президентския дворец в Ерусалим.

Росен Плевнелиев покани израелския си колега Шимон Перес в България за честванията на 70-годишнината от спасяването на българските евреи, подчертавайки, че страната ни иска да е партньор на Израел в индустриите на бъдещето.

/НИ/

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване