10/23/12 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Инициативният комитет за референдум за „Белене“ се обяви против подмяната на въпроса

Инициативният комитет за референдумa за АЕЦ "Белене" се обяви срещу подмяната на въпроса за референдума, за който са се подписвали българските граждани.

 Ако това действително стане, какъв ще бъде резултатът от отговора на въпроса? Включихме се в инициативата и повече от 700 000 подписа на нормални българи се появиха; те защитиха въпроса – искаме ли строителството на "Белене" или не. Това е въпросът, под който се подписаха тези хора. Това заяви  в парламента Станислав Георгиев от Инициативния комитет за референдумa по повод решението, взето от правната комисия в парламента.
„Влязохме в комитета, с идеята да защитим интереса на нашите членове, изграждането на АЕЦ „Белене”. Това, което иска гилдията, е около 10 000 души в България, да имат работа. Реализацията на този проект ни даваше такъв шанс за следващите 5 - 7 години. Предлага ни се да ходим да гласуваме не за това, за което се подписахме. След като живеем в демократична страна, и свободно, повече от 700 000 души се подписаха под един въпрос, защо той се отменя”, попита Георгиев. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване