10/23/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Китай, САЩ и Русия правят обща рейтингова агенция

Китайската рейтингова агенция Дагун съобщи, че ще се съюзи с американската Egan-Jones Ratings Co (EJR) и руската RusRating JSC, за да бъде създадена "независима" агенция, която да разбие доминиращата позиция на Стандард енд Пуърс, Муудис и Фич, Съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Новата структура ще бъда наречена Universal Credit Rating Group и ще дава оценки като "напълно независим орган за определяне на рейтинги", гласи текстът на поканата за пресконференция, насрочена за утре.

"Сегашната международна система от рейтингови агенции не е способна да дава отговорни и надеждни оценки", се казва в поканата. Инициаторите добавят, че е необходима нова институция, "за да се намали икономическият риск в развитието на човешката цивилизация".

Тримата партньори "не представляват интересите на никоя конкретна страна или групировка" и уверяват, че Universal Credit Rating Group ще предоставя "безпристрастни рейтингови оценки на световните капиталови пазари".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване