10/24/12 04:59
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Съдът заседава по делото срещу Брендо

Софийски градски съд ще заседава днес по делото срещу Евелин Банев – Брендо, който е обвинен в пране на пари.

Банев беше екстрадиран в Италия на 27 юли тази година, след като стана ясно, че той е бил един от основните доставчици на кокаин в страната. Той и още няколко българи бяха заловени при българо-италианска операция с кодовото название “Кокаинови крале”.

Брендо е в Италия за срок от една година, като властите са длъжни да го връщат обратно в България, когато има насрочени заседания по висящото още дело срещу мафиота. На последното заседание съдът назначи резервни дати при условие, че Банев не бъде доведен в страната. 

В годините на прехода Евелин Банев – Брендо беше с известността на Иван Тодоров – Доктора преди взривяването му на „Цариградско шосе”, коментира преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обясни, че реномето на мафиота било като за добър бизнесмен. В същото време той е имал добри познанства с политици от целия политически спектър от българския политически преход. 

The post Съдът заседава по делото срещу Брендо appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване