10/25/12 15:20
(http://www.klassa.bg/)

Държавната агенция по метрологичен надзор: Не се налага подмяната на 80 000 асансьора

Вярно е, че асансьорите имат безобразен външен вид, но това не значи, че са опасни, коментира председателят на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор  Ангел Ангелов пред БНР в четвъртък твърдението на Българската асансьорна асоциация (БАА), че 90 000 асансьора трябва да бъдат спешно ремонтирани или подменени.
Ангелов поясни, че искането на БАА за подмяна на асансьорите е равно на признание, че фирмите в нея не си вършат работата. В асансьорите, които те поддържат, влизат и тези 80 000, подчерта председателят на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.
Той каза още, че целта на техните изявления е свързана с падналите им печалби и с намаляването на строителството през последните години. Намериха спасителен изход в идеята, че държавата трябва да кара гражданите да сменят асаньорите. При цени от 20 до 40 хиляди лева, обявени от Валентин Маринков (председател на БАА - бел. ред.) на асансьор, общата сума е около 2,5 милиарда лева, пресметна Ангелов.
На всеки три години се извършва технически преглед на асансьорите в страната. Независими експерти от частни фирми извършват прегледите. Годишно прекратяваме експлоатацията на 300 до 600 асансьора, каза още Ангелов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване