10/25/12 14:57
(http://www.klassa.bg/)

ЕК отрече за споразумение с Гърция за 2-годишна отсрочка

Европейската комисия отрече в сряда вечерта да има каквото и да било споразумение между Гърция и основните й кредитори – Европейската централна банка (ЕЦБ), Европейския съюз и Международния валутен фонд (МВФ) - докато гръцкото правителство твърди, че е получило две години отсрочка, за да постигне фискалните си цели, предаде АФП.
"Постигнат е съществен напредък в преговорите с Гърция, но остават важни въпроси, преди да се стигне до глобално споразумение", изтъкна в "Туитър" Саймън О'Конър, говорителят на комисията по икономическите въпроси.
По-рано гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас заяви пред парламента в Атина, че е постигнато споразумение с кредиторите за продължаване с две години на срока, в който трябва да бъдат оздравени финансите на държавата и да бъдат изпълнени изискванията за бюджетния дефицит.
Думите му досега не бяха нито потвърдени, нито отхвърлени от тройката кредитори, с изключение на ЕЦБ. Нейният президент Марио Драги, който  се срещна с германски законодатели, заяви, че оценката на тройката все още продължава и не е информиран за решение на Атина да бъде отпуснато повече време за въвеждане на промените.
"Днес ние получихме удължаване", каза днес в парламента Стурнарас, съобщи Ройтерс. АП цитира Стурнарас да казва, че "без удължаването (на срока) страната ще трябва да приложи мерки на стойност 18,5 млрд. евро вместо с 13,5 млрд. евро".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване