10/29/12 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Дядо Максим стана на 98 години

Патриарх Максим навърши в понеделник 98 години. По този повод в храма "Св. Александър Невски" бе отслужена съборна света литургия с благодарствен молебен за здравето на патриарха. Празнични литургии за здравето на водача на православната църква имаше във всички православни храмове в страната.
Дядо Максим си почива в Правителствена болница по препоръка на лекарите. Най-възрастният духовен лидер в целия християнски свят получи поздравителни телеграми от почти всички държавни мъже, много политици.
„Църквата е наш духовен стълб. Аз винаги се моля за едно – за добро, за здраве. Моля се, на нашия любим Патриарх, Бог да му даде още живот, да е здрав, да пази църквата, да е единна, да е силна. Църквата е наш духовен стълб – на семействата, на хората и много ми се иска това, което той успя да направи – да я удържи единна, стабилна – така да бъде и занапред. Имаме нужда от нашата църква, която да ни показва пътя напред за добро и да бъдем в синхрон със себе си, със сърцата си, вярващи, но и силни“. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, след като тази сутрин посети Съборната Света литургия за 98-мия рожден ден на патриарх Максим в храма "Св. Александър Невски" 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване