10/29/12 14:43
(http://radiomilena.com/)

Иде студ

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него в страната ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се понижат, особено в Северна и по високите полета на Западна България, където максималните ще са едва 7°-11°. В останалата част от страната дневните температури също ще се понижат спрямо днешните и ще са между 12° и 16°. Минимални температури – между 3° и 8°, в югоизточните райони до 10°-12°. Валежите ще продължат, през предстоящата нощ в Източна България ще са все още значителни, съобщиха от НИМХ при БАН. Утре от запад дъждът ще спира, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее. Над София ще има променлива облачност, по-често значителна през нощта и утре сутринта, когато с прекъсвания ще превалява дъжд. През деня вятърът от северозапад временно ще се усили, по-късно след обяд облачността ще намалее. Минимална температура – около 4°, максимална 9°-10°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

В планините ще застудее – дневната температура на 1200 метра ще достигне 5°-6°, на 2000 метра – ще остане под нулата – около минус 2°. В нощните часове и преди обяд валежите и там ще продължат, като над 1800 – 2000 метра ще преминават в сняг; по високите части на планините в Западна България ще се образува снежна покривка. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до бурен. След обяд и облачността от запад ще се разкъса и намалее.

По Черноморието през нощта ще има значителни валежи, които утре през деня постепенно ще отслабнат, а до вечерта навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. През нощта вятърът ще е временно от север, утре – вече от северозапад – умерен и силен; с него температурите, спрямо днес, ще се понижат значително. Максималните ще са от 9°-10° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето от 1 до 3 бала. /КРОСС/

 Иде студ

bookmark Иде студ svejo Иде студ google Иде студ delicious Иде студ stumbleupon Иде студ facebook Иде студ Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване