10/29/12 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Пет милиона британци получават по-малко от социалния минимум

 Най-дълбоката рецесия в следвоенна Великобритания доведе до това, че 5 милиона британци (около 20% от работещите) получават заплата по-ниска от нужния минимум според социалните стандарти. До този извод стига изследване на одиторската компания KPMG, цитирано от Лента.ру.

За условна черта на бедността в изследването се смята получаването за час работа на 8,3 лири (10,3 евро) за столицата Лондон и 7,3 лири (9 евро) за останалите райони от Обединеното кралство. Гарантираната минимална заплата в страната е 6,19 лири на час (7,7 евро) за работещите над 21 годишна възраст.

Тези цифри не включват облагането, конкретно подоходния данък, който за по-бедните британци е 20%, а също и пенсионните вноски.

Най-силно от рецесията са били ударени работещите в пъбове и ресторанти, както и продавачите. Независимо, че в третото тримесечие в страната отново започна икономически растеж, повечето от бедните твърдят, че им плащат по-малко, отколкото в предишните месеци.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване