10/29/12 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Порой се изля над страната

 Проливни дъждове и бурен вятър обхванаха страната. Значителни валежи паднаха в Смолянско. В отделни места в планинския регион дъждът през последното денонощие надвишава месечната норма на валежите според метеоролози. В Златоград те достигнаха 107 литра на квадратен метър, съобщиха от Метеорологичната станция на вр. Рожен. В Смолян обилният дъжд е 76 литра на кв. м, в Широка лъка - 86 литра, а в района на Рожен - 97 литра. Измерванията на метеорологичната станция показват 118 литра дъжд за последните 24 часа в родопското село Манастир, предаде БТА.

Обилните валежи в Смолянско активизираха свлачища по пътищата Чепеларе-Асеновград и Смолян-Стойките. Падналата земна маса се разчиства. От областно пътно управление в Смолян призовават водачите да бъдат внимателни на пътя, тъй като вследствие на дъждовете има множество нападали камъни.

В Бургас за последните 24 чака са се излели 90 литра на квадратен метър дъжд. Улиците са проходими и няма поражения по инфраструктурата. При дежурните в Общината са получени няколко сигнала за запушени шахти. Деретата при Долно Езерово, Лозово и Равнец, които бяха ръчно почистени през лятото, успяват да поемат водните потоци. Това са и най-уязвимите райони в общината. Прогнозите са в Бургас валежите да продължат днес и утре, но постепенно да намаляват като честота и количество.

В Русе пък възрастна жена падна от терасата на дома си и загина на място. Според свидетели жената излязла да прибере саксиите с цветята заради лошото време, загубила равновесие и паднала.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване