10/29/12 14:23
(http://radiomilena.com/)

Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезон

IMG 0184 1 Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезон

Като дружество с мажоритарно държавно участие „Слънчев бряг„ АД се грижи за поддръжката, развитието и опазването на инфраструктурата и е гарант за спокойствието на туристите съвместно със структурите на МВР на местно и регионално равнище»-това заяви в началото на работната закуска изп.директор на акционерното дружество Златко Димитров,на която заедно с обл.управител Константин Гребенаров беше поканил и представители на медиите.

 

За съжаление тази естествена логика не среща разбиране, като се демонстрира деструктивно поведение, най-вече от членовете на Съюза на собствениците, които отказват да плащат своите задължения по закон и създават напрежение по традиция в началото на всеки сезон. При условие че дружеството изпълнява доколкото му позволяват финансовите възможности задълженията си на собственик на инфраструктурата – да я поддържа и експлоатира в надежден и благоприятен вид, което пък е основна предпоставка за развитието на частния бизнес”, заяви Димитров,посочвайки, че размера на задълженията на собствениците възлиза на 2 516 000 лв.

Той обясни, че през последните няколко години дружеството поддържа инфраструктура със средствата получени от стопанската си дейност, което пък е в ущърб на акционерите, а и такива са и констатациите на контролните органи в случая на Националната агенция по приходите,че са реализирани разходи в полза на трети лица.

Димитров представи пред медиите кратък отчет за състоянието на материалната база на „Слънчев бряг” АД, готовността на инфраструктурата да поеме нарасналия брой туристи, за  заетостта но легловата база,профила на туристите в комплекса, сигурността на почиващите през сезона и намеренията при подготовка за сезон 2013

Присъстващият на работната закуска обл. управител на Бургаска област Константин Гребенаров сподели, че преминалия туристически сезон е бил успешен като цяло за областта, респективно и за курорта,като според атента на Летище Бургас срещу израелски туристи не е повлиял съществено на туристопотока от чуждестранни туристи.

Статистическите данни,визирани в отчета на дружеството сочат ръст на чуждестранните туристи както следва: Украйна-39 %, Чехия-25, Русия-22, Полща-10, Германия-7, Великобритания-5.

                                                               Максим МОМЧИЛОВ

 Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезон

bookmark Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонsvejo Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонgoogle Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонdelicious Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонstumbleupon Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонfacebook Членовете да Съюза на собствениците се държат деструктивно по традиция в началото на всеки сезонСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване