11/01/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Игнатов: Вдигаме учителските заплати с 10 процента максимум

10-процентното увеличение на заплатите на учителите е максималното, което можем да си позволим на фона на кризата. Това заяви образователният министър Сергей Игнатов на откриването на учебната година в СОУ „Христо Ботев" в Съединение, предаде Дарик.
Около 60 новозавършили учители се борят за едно място и няма притеснение от застаряване на работещите в системата, заяви министър Сергей Игнатов. Той допълни, че увеличението от 10% на заплатите им е максималното за момента, тъй като в системата работят 90 000 учители: „Няма застаряващи учители. Човек е толкова стар, както се чувства. Не се притеснявам за това, а че броят на желаещите да станат учители е по-голям от местата, които има. Имаме по 50-60 души за място, и то току-що излезли от университета. Кога е било това?!"
Министърът каза още, че от следващата година ще заработи и система за създаване на електронен учебен процес. Идеята е в близко бъдеще да се въведе и онлайн обучение, нивото на което да бъде като на стандартното.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване