11/01/12 16:02
(http://www.klassa.bg/)

Хотелската верига „Кемпински“ се настанява в Пхенян

 Германската хотелска група Kempinski AG ще управлява най-високият хотел в света – дългостроящият се "Рюген" (Ryugyong Hotel) в Пхенян. Компанията ще е първият хотелиер от Европа и САЩ, който ще се настани в Северна Корея, отбелязва Блумбърг.

105-етажната сграда трябва да бъде открита в средата на 2013 г. Освен хотелски стаи и ресторанти, в нея ще има офиси и магазини.

Първите гости ще бъдат китайци, съгласно споразумение между властите на Пхенян и Пекин, съобщава Интерфакс.

Изграждането на хотела с форма на пирамида започва през 1987 г. по нареждане на вожда Ким Ир-сен. Небостъргачът е трябвало да бъде готов 2 години по-късно за Световния фестивал на младежта. През 1993 г. финансирането на проекта е замразено до 2008 г., когато властите в Пхенян сключват сделка за 400 милиона долара с египетската телекомуникационна компания Orascom Group. Тя се съгласява да завърши обекта срещу получаване на права за мобилна мрежа със 100 000 номера.

За най-висок хотел в света претендира също апартхотелът „Rose“ в Дубай, който бе открит през 2009 г. В същия град се строи Makkah Clock Royal Tower (577 метра).  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване