11/02/12 09:33
(http://www.klassa.bg/)

Вестниците пишат...

В. СТАНДАРТ
Семейства без дом в изтрезвителя
Пет месеца след труса държава и кмет се карат за парите на Перник
Пет месеца след зловещия трус в Перник 49 семейства са без покрив над главите си. За 42 от тях общината е намерила ведомствени жилища.
Перничани зъзнат без ток в руини
Семейства се връщат в порутените си жилища, бедстващи ще живеят в болнични стаи
5 месеца след труса в Перник още цари паника. Зимата вече дойде, а 49 семейства са на улицата. Половината от тях се тъпчат при роднини, а другите живеят под напукани стени и течащи покриви.


в. Телеграф
Измамник №1 на България е бил арестуван преди няколко дни в столицата. 41-годишният Николай Банков Гицов успял да завлече стотици хора, като ги причаквал пред клонове основно на Банка ДСК.в. Атака
Край с. Стожер, Добричко, се изгражда депо с площ 217 дка, 8 което 9 общини ще складират отпадъците си. Разположено в сърцето на Златна Добруджа, сметището ще съсипе плодородието, ще отрови подземните води, казват местните жители.


в. Труд
Изкуствените препятствия по улиците, наричани „легнали полицаи", не трябва да бъдат по-високи от 7,5 см. По общините вече правят комисии, които да преброят гърбиците и да ги запишат в регистър, за да спазят наредба на МВР и МРРБ.

24 часа

Контрагрупа във феисбук „Снимай престъпник"
За ден 800 членове, предимно служители на реда
„Грабвайте телефони, фотоапарати и камери и снимайте нарушители на реда или престъпници. Изкарайте ги от неизвестност, за да си получат заслуженото наказание."
Към това призовава нова група във фейсбук „Снимай престъпник".
Само за ден тя събра над 800 членове, повечето работещи в системата на МВР. В профила са качени и снимките им. Сред тях са шефът на сектора за борба с компютърните престъпления Явор Колев и началникът на отдел „Убийства" към СДВР Георги Тотков. Включен е и депутатът Янаки Стоилов.

МВНР спешно пише договор за правна помощ с Малайзия
Министърът на правосъдието: Дипломатите са на ход за двамата осъдени на смърт
Надяваме се на благоприятното разрешаване на казуса с двамата български граждани, осъдени на смърт в Малайзия, каза вчера министърът на правосъдието Диана Ковачева по случая с Иван Костов и Георги Бакалов, които бяха хванати самфетамини за S 500 хил. и осъдени на смърт чрез обесване.
Ковачева обаче хвърли топката в полето на Министерството на външните работи, като посочи, че България няма договор за правна помощ с Малайзия.


Преса

Френски туристи се оказали шпиони
Списание „Поан" разкри: Провалена мисия на чужди агенти в България
Французите, които бяха набити край плевенското село Коиловци на 16 октомври, наречени от министър Цветанов „туристи", се оказаха шпиони от френското разузнаване. Това съобщи вчера френското списание „Поан". Според него става въпрос за обучителна мисия на оперативни агенти от Генерална дирекция за външна сигурност (ГДВС), чиято програма не е протекла по план. „Това са смехории", заяви вчера министър Цветанов.

Бойко Найденов остава шеф на следствието
Бойко Найденов е новият стар шеф на националното следствие. Висшият съдебен съвет го преизбра на поста за още един мандат с впечатляващото мнозинство от 18 гласа „за". ВСС гласува и оставката на Борис Велчев, започва процедура за неговия наследник.
В един ден Висшият съдебен съвет (ВСС) преизбра Бойко Найденов за шеф на националното следствие и прие оставката на Борис Велчев като главен прокурор. Така най-късно следващия четвъртък ВСС трябва да започне процедура за избор на нов обвинител номер едно, за да изпълни закона. А спряганият като евентуален претендент Бойко Найденов даде ясен знак, че няма да се кандидатира за главен прокурор.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване