11/02/12 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Марек Шпунар ще участва в дискусията по повод Европейската година на активния живот на възрастните

По покана на Полския институт в София за участие в Дискусията по случай Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията, организирана от Чешкия център на 6 ноември т.г., пристига Марек Шпунар, председател на УС на Фондацията за Ягелонския университет и координатор на програмата Университети за третата възраст. Той ще представи работата на организацията в Полша.

Университети за третата възраст са организации за хора в напреднала възраст, чиято цел е повишаване качеството на живот на възрастните хора и тяхното стимулиране, използване на техните знания, yмения и житейски опит за развитие на икономическия и обществения живот в страната.

Марек Шпунар е възпитаник на философско-историческия факултет на Ягелонския университет. От 2002 г. е свързан с Фондацията за Ягелонския университет, от 2004 г. е зам.-председател на УС на фондацията, 2009 е назначен от ректора на Ягелонския университет за председател на УС на Фондацията за Ягелонския университет. Участва в осъществяването на образователните програми в рамките на Фондацията.

От 2005 г. е координатор на програмата Университети за третата възраст, включваща всички Университети за третата възраст в Полша. Консултант на Министерството на труда и социалната политика в осъществяването на правителствената програма за обучение на възрастни хора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване