11/02/12 16:09
(http://www.klassa.bg/)

МЗ отказа среща с родители на увредени деца

До 9 ноември Министерството на здравеопазването ще организира среща на експертно ниво с представители на организации на родители на деца с увреждания. Това обещание получиха представителите на тези организации на днешния протест пред министерството, предаде БГНЕС.
Недоволство предизвика фактът, че представителите на министерството, които излязоха пред сградата, отказаха да застанат и да говорят с тях. Вместо това служителите на МЗ  изтъкнаха, че протестиращите не са част от одобрените от пациентски организации, с които то работи.
По думите на говорителка от МЗ е взето мнението на протестиращите в предвид по въпроса на лекарствената политика. Не следва да се забравя обстоятелството, че всичко е свързано с бюджетните средства на НЗОК и МЗ, добави тя. Ние преди февруари следващата година не можем да включваме нови заболявания, каза още служителката на министерството.
Докато от министерството даваха изявленията си пред националните медии, недоволството на стоящите на десетина метра от тях протестиращи се увеличаваше. "Какво трябва да направи гражданското общество, когато институциите продължават да наглеят, да се правят че не забелязват хората, които имат реални проблеми?", възмути се от трибуната един от организаторите на протеста.
По неговите думи министърът на труда и социалната политика е приел техните искания за работна среща, но само ако тя е организирана от министъра на здравеопазването. "Значи едно министерство иска да комуникира, друго не иска. Един иска да чува, друг не. Отговорните институции се гаврят с болните деца и техните родители. Това е страшно и това ние позволяваме да се случва вече с години ", коментира протестиращият.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване