11/02/12 13:31
(http://radiomilena.com/)

Проект подобрява административния капацитет в Община Бургас

Община Бургас е в процес на изпълнение на проект „Иновативни модели за добро и прозрачно управление в Община Бургас“, финансиран по ОП „Административен капацитет“. Партньор по проекта e Община Гент, Белгия.

Продължителността на проекта е 18 месеца (02. 05. 2012г. – 02. 11. 2013г.).

 

Целта на проекта е да се подобри капацитета на общинска администрация Бургас за добро и прозрачно управление чрез трансфер на европейски опит и добри практики.

В рамките на проекта са планирани редица дейности основните, от които са:

- Мониторинг и оценка на дейността на общинска администрация – комуникационни процеси и механизми за взаимодействие, включваща Анализ и оценка на комуникационните процеси и механизми за взаимодействие на общинска администрация – Бургас.

- Проучване на международния опит и добри практики на комуникационни и институционални модели на местната власт в държави- членки на ЕС, включваща:

- Разработване на Комуникационна стратегия и План за действие на община Бургас, включваща:

- Сформиране и изграждане на капацитет на Звено за стратегическа комуникация като неформална структура  в Община Бургас:

- Разработване и прилагане на интегриран модел за публична комуникация, включващ изграждане на вътрешна Интранет комуникационна система и външна Екстранет комуникационно пространство за взаимодействие между общинска администрация и външни социални и професионални групи, партньори и колеги от други местни администрации.

- Организиране на международен форум за представяне на успешни комуникационни практики и модели

Община Бургас обяви обществена поръчка по проекта, с наименование “Подобряване капацитета на общинска администрация – Бургас за добро и прозрачно управление, прилагане на иновативни модели на комуникация и взаимодействие на общинско, регионално и национално ниво и стимулиране на обществено значими и ефективни партньорства между администрациите на Община Бургас и други страни членки на ЕС“, на обща стойност 227 816, 67 без ДДС. Цялата документация на поръчката можете да откриете на страницата на Община Бургас http://www.burgas.bg/, раздел Обществени поръчки.

Предстои обявяването и на още три процедури по проекта  „Изготвяне на информационни материали и публикации в местната и регионална преса“, „Независим финансов одит“ и „Разработване и прилагане на интегриран модел за публична комуникация“.

 Проект подобрява административния капацитет в Община Бургас

bookmark Проект подобрява административния капацитет в Община Бургасsvejo Проект подобрява административния капацитет в Община Бургасgoogle Проект подобрява административния капацитет в Община Бургасdelicious Проект подобрява административния капацитет в Община Бургасstumbleupon Проект подобрява административния капацитет в Община Бургасfacebook Проект подобрява административния капацитет в Община БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване