11/03/12 21:24
(http://www.klassa.bg/)

Армен Джигарханян: Преди спектакъла, ще се поклоня на гроба на проф. Крикор Азарян

Тежко, много ми е тежко защото Крикор Азарян го няма. Утре вечер имам представление, но преди това ще отида на гробищата за да му се поклоня, това призна днес великият драматичен и киноактьор Армен Джигарханян на среща с българските медии. Джигарханян и Азарян имат съвместно представление в Москва – пиесата "Последната лента на Крап", на Самуел Бекет. Джигарханян е отново в България по покана на Жокер медиа. Театралната трупа на големия актьор ще представи "Мона" и "Театър от времето на Нерон и Сенека". "Мона", мелодрама в 2 акта, ще бъде показана на 4 ноември, а "Театър от времето на Нерон и Сенека" - на 5 и 6 ноември.
„Животът ми е пълен с четене, музика и живопис. Живея между Русия и Америка. Имам зелена карта по линия на щатското правителство, което дава тази привилегия на изтъкнати дейци на изкуството. НАпоследък обаче разбрах едно – трябва да разчиташ само на себе си. Нямам намерение на оценявам нищо, имам намерение да живея, защото имам още много нереализирани желания. Та аз не съм излизал 10 години на сцена, сега се качвам пак в ролята на Сенека. Искам с тази роля да изживея още един живот”, каза Армен Джигарханян. .
Освен с огромната си любов към театралното изкуство руският актьор може да се похвали и вписания в Книгата с рекорди на Гинес за своята кариера в киното. В нея той е изиграл над 300 роли и задминава актьори като Ален Делон и Марлон Брандо. .
Въпреки че скоро навърши 77 години Джигарханян продължава активната си кариера в театъра, не само като актьор и режисьор, но и като един вид ментор на своите млади колеги. "Аз в края на краищата живея заради това. Ако някой ви е разказвал, че актьорът се уморява, не е така. Докато искам да живея, аз ще играя своите роли, ще продължавам да преживявам тези илюзии", каза той.
Много трудно е да разбереш какво става с нас, живеем в трудни времена, каза още Джигарханян. "Не знам на къде вървим. Знам, че много обичам театъра, изкуството, много обичам и думите на Ницше "Изкуството ни е дадено, за да не загинем от истината", каза с неподправена искреност актьорът.
За да работиш с него трябва да сте болни от една и съща болест, обясни актрисата Елена Ксенофонтова. "Ако не го разбирате на сцената нищо няма да излезе за съжаление. От друга страна това е опасно, защото никога няма да ти обясни защо не иска да работи с теб", каза тя. Но ако влезеш в зрителното му поле, в сферата на доброжелателността и любовта на този човек разбираш, че за нещо те бива, допълни актрисата.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване