11/03/12 08:57
(http://radiomilena.com/)

Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румъния

7092a5b16120f0e085dbd788426f19b5 300x182 Грандиозен скандал разтърси банковата система на РумънияПрокурорите от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния издадоха днес заповеди за задържане на 33 банкови и правителствени служители, заподозрени в пране на пари и данъчни измами, с което нанесли на държавния бюджет щети за над 22 милиона евро, предаде КРОСС.

Сред задържаните са трима служители от Министерството на икономиката, заместник-председател на Румънската банка за развитие и президентът на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия, който дава на банките гаранции в замяна на бизнес кредити. Въпросните представители вече временно са били освободени от заеманите длъжности, докато трае разследването.

Прокурорите разследват престъпна група от около 50 души, която с фалшиви документи е теглила банкови заеми за фиктивни компании, използвайки гаранциите на Държавния фонд за малки и средни предприятия.

Нанесени са финансови щети на три от най-големите банки в Румъния – Румънската търговска банка, Румънската банка за развитие и Спестовната каса.

През вчерашният ден прокуратурата изслуша сто души, като междувременно бе извършен обиск на повече от 50 адреса, предимно частни домове и офиси. Повечето от тях бяха в Букурещ, но имаше и такива в Кулораш и Гюргево.

 Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румъния

bookmark Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румънияsvejo Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румънияgoogle Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румънияdelicious Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румънияstumbleupon Грандиозен скандал разтърси банковата система на Румънияfacebook Грандиозен скандал разтърси банковата система на РумънияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване