11/03/12 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Най-добрият способ да учиш чужд език

Не сте качили картинкаНе сте качили картинка

Твърдението, че някои хора имат вроден усет към изучаването на чужди езици, а други – не, се оказа неточно, твърдят американски учени. През 2006 г. Ричард Спаркс написа знаменитата статия „Съществува ли неспособност за изучаване на езици” , доказвайки, че е напълно нелепо да се говори за вродена невъзприемчивост. Вярно е, че някои полагат повече усилия за да научат чужд език, а други – по-малко. Но това зависи от методиката, по която пристъпват към въпросното занимание.
Пак американците доказаха, че най-добрият способ на учиш чужд език е да слушаш и да повтаряш, да гледаш, да слушаш и пак да повтаряш. Много е важно и да разбереш кой език най-много ти приляга. Спаркс предлага това да се случи още в ранното детство, когато децата са готови да чуят песен или приказка на чужд език, поднесени атрактивно и да се опитат да ги разберат. А самият родител може да прецени точно кой е езикът, към който неговото дете проявява най-дълбок афинитет.
 
Точно този способ на усвояване на езика предлага системата „Чужд език за деца”, предложена от изд. Skyprint. Поредицата е атрактивна – лъскава книжка с два диска. Да разгърнем „Испански за деца”: Роса въвежда слушателите в материала жизнерадостно и бодро, като представя ситуациите на български, а после звучи оригиналният испански текст. Тоест детето разбира за какво става дума, а след това го повтаря на испански. Така учението се превръща в игра – текст, обяснения, текст, песен. Включен е и един комикс – историите за Суперкотарака, който разпалва детското въображение и провокира децата да слушат епизодите по 5-6 пъти. А така се учи най-лесно!
Не сте качили картинка

Началният курс за деца се състои от учебник, 2 аудиодиска и инструкции за родители. В него ще намерите въведение в езика, много упражнения, игри и песни. Книжките са в няколко разновидности – „Испански за деца”, „Немски за деца”, „Френски за деца”, Италиански за деца”. За всеки език са подбрани основните ситуации от бита – дом, семейство, училище, зоопарк и пр. Музикалните акценти са забавни, игрите, предложени на децата – лесни за приложение. За родителите също е приятно, пък и полезно да се включат в заниманията, защото могат да опреснят знания и да общуват с детето си в процеса на обучението.


 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване