11/03/12 08:43
(http://radiomilena.com/)

Новият ЗИЛ на президента Путин

zil Новият ЗИЛ на президента Путин

Московският завод официално представи действащ прототип на новата си лимузина ЗиЛ, предназначена за първите лица на Русия. Авторите са се постарали да запазят максимално сходство на колата със съветските лимузини, защото руската кола, според тях, трябва да е узнаваема и различна от лимузините на Mercedes-Benz, BMW и Audi, популярни в държавно-чиновническите кръгове в Русия, предаде КРОСС.

Новият президентски ЗиЛ има 7,7-литров бензинов двигател с разпределено впръскване на горивото и шестстепеннен автоматик, както и хидроусилвател на волана. Предполага се че мощността на мотора е 400 к.с., а масата на колата към 3,5 тона. Максималната й скорост е 220 км/ч, а разходът на бензин около 25 л на 100 км.

Кожата в тапицерията на салона е от млади бичета, колата има работни масички и допълнителни седалки за гости, както и камери за пълен външен обзор, така че пътниците да виждат какво става навън и при спуснати перденца. Новата лимузина има уникална схема на вратите, които са шест, като задните се отварят срещу движението, което осигурява допълнителна защита на вип-персоните при качване и слизане.

От канцеларията на президента отбелязват, че се работи не само по създаване на лимузина за държавния глава, но и по разработка на цяла гама автомобили по нейна поръчка. В рамките и ще се направят машини и от по-нисък клас като микробуси.

Експертите смятат, че тези проекти са по-скоро за имидж, отколкото заради икономическа целесъобразност, която направо отсъства. Според анализаторите, финансирането на подобни на новия президентски зил машини, може да достигне един милиард евро, ако агрегатите на колите са руски.

В момента Путин се вози на брониран Mercedes-Benz S600 Pullman Guard. Немската кола има по-малък мотор от тази на ЗИЛ – 5,5 литра, но мощността му е по-висока – 517 к.с. Само масата на бронята на тази кола е около 2,1 тона, но това не пречи на президентския мерцедес да се ускорява от място до 100 км/ч за 8,4 секунди и да вдига максимална скорост от 280 км/ч. Цената на този автомобил в Германия е около 900 хиляди евро.

 Новият ЗИЛ на президента Путин

bookmark Новият ЗИЛ на президента Путинsvejo Новият ЗИЛ на президента Путинgoogle Новият ЗИЛ на президента Путинdelicious Новият ЗИЛ на президента Путинstumbleupon Новият ЗИЛ на президента Путинfacebook Новият ЗИЛ на президента ПутинСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване