11/04/12 15:09
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони: Извинявайте, че не се справих с кризата

 Силвио Берлусксони моли за извинение италианците, съобщава АНСА. И го прави в книгата на известния телевизионен водещ Бруно Веспа „Дворецът и площадът“, която излиза на пазара на 8 ноември.

„Мислех да поискам извинение от италианците, защото не се справих“, споделя Берлускони пред Веспа. „Кризата заличи нашите усилия, въпреки, че оставихме безработицата на най-ниското ниво за последните години. Гарантирахме социалния мир в най-трудните години на кризата“, казва още бившият премиер.

Той обяснява и защо няма да се кандидатира отново. Защото така ще бъде по-лесно на лидерите на десницата и центъра, които имат комплекси към неговата личност, да си върнат умерените избиратели, като се коалират. „Това е единственият начин да се победи левицата“, смята Берлускони.

Той не се съмнява, че в коалицията ще влязат Съюзът на демократите от центъра на Пиерфердинандо Казини и новото движение на президента на „Ферари“ Лука Кордеро ди Монтедземоло.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване