11/04/12 15:39
(http://www.klassa.bg/)

Гърция се нуждае от още финансова помощ

 Икономическият директор на Дойче банк препоръча да се отпуснат на Гърция нови помощи в интервю за утрешния брой на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", като това става в момент, когато Берлин изключва, поне засега, допълнителни заеми на затъналата в дългове държава, съобщи АФП в събота, цитирана от БГ НЕС.

Нуждае ли се Гърция от нов план за европейска помощ? "Ако искаме да запазим еврото в сегашния му вид, отговорът е "Да". Изискванията на тройката стигнаха границата на това, което Гърция може да понесе от политическа гладна точка", посочва Давид Форкертс-Ландау.

"Трънливият въпрос е каква форма да приеме това финансиране: нови кредити или ново опрощаване, в което публичните кредитори трябва също да участват", добавя германският банкер. Ако европейските държави не искат да се заговори за ново реструктуриране на дълга на Гърция, защото това би било синоним на преки загуби на публични пари, скоро ще се окаже необходимо да се дават нови кредити", подчертава Фолкертс-Ландау.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване