11/04/12 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Имейли разкриват колко близки са били Дейвид Камерън и Ребера Брукс

 Британският премиер Дейвид Камерън е поддържал тясна кореспонденция с Ребера Брукс, бившия изпълнителен директор на News International от медийната група News Corp на Рупърт Мърдок.

В. „Мейл он Сънди“ публикува два текста от тази кореспонденция, които поставят в деликатно положение премиера, отбелязва АФП. След речта на Камерън на партийната конференция на торите през 2009 г., където той говори за смъртта на своя син, Ребека му праща имейл : „Брилянтна реч. Плаках два пъти. Ще се радвам да работим заедно“.

От своя страна Камерън споделя с нея мнението си за един кон „бърз, непредвидим и труден за овладяване, но смешен“. Съпругът на Брукс, треньор на коне за надбягвания, е учил

в „Итън“ по същото време, когато там е бил и Камерън.

В. „Нюз ъф дъ уърлд“ на Мърдок спря да излиза, след като полицията разкри, че той е подслушвал 800 видни личности , включително членове на кралската фамилия. Над 50 от тях поискаха обезщетение от News International за нанесени им морални вреди.

Създадената по този повод комисия за медийна етика, ръководена от съдията Брайън Левисън, трябва да обяви доклада си в края на месеца. Депутати лейбъристи поискаха комисията да предостави публично цялата кореспонденция между премиера и Ребека Брукс.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване