11/04/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Сръбски „Уотъргейт“ може да отприщи серия уволнения и арести в полицията

 Телефоните на президента на Сърбия Тимислав Николич и на първия вицепремиер Александър Вучич, който е и министър на отбраната, се подслушват, съобщи Нюзру. Агенцията за информация и сигурност на страната е потвърдила, че преди няколко дни полицията е започнала да подслушва личния телефон на Вучич, а личните разговори на държавния глава се следели отпреди това.

Премиерът Ивица Дачич, който ръководи и вътрешното министерство, твърди, че няма нищо общо със случая и назова за главен виновник шефа на Управлението на криминалната полиция Родолюб Милович. Дачич заяви, че ако информацията се потвърди, то в ръководството на министерството ще има „цяла серия уволнения и арести“.

Милович отрича да е подписвал подобно разпореждания, но призна, че в неговото управление се случват неща „без знанието на началството“.

Официалното разследване на сръбския „Уотъргей“ ще започне в понеделник, предаде ИТАР-ТАСС.

Според агенти на службата за сигурност, зад подслушването стоят хора от висшите кръгове на сегашната власт или от олигархическите среди.

Преди дни бе арестуван бившият съветник на убития през 2003 г. премиер Зоран Джинджич Зоран Янюшевич. Той е заподозрян, че е присвоил средства от „Белградската корабостроителна компания“. Задържан бе и и бившият директор на фирмата. Двамата мога да получат до 12 години затвор за злоупотреба със служебното положение.

В близките дни се очакват още няколко шумни ареста, които трябва да покажат намерението на новата власт да води твърда антикорупционна политика, отбелязва ИТАР-ТАСС.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване