11/05/12 10:23
(http://www.klassa.bg/)

В Русия ще се появи „Бомбардие”

Първите контракти за производство на самолети „Бомбардие” на територията на Русия могат да бъдат подписани към края на 2013 година. Така експерти коментират информацията за началото на преговори на канадската компания с руски чиновници и бизнесмени.
„Бомбардие” (Bombardier) е един от най-големите производители на граждански самолети и друга транспортна техника. Аналитици отбелязват, че появата на руския пазар и локализацията на производството укрепват позициите на канадската компания в Европа.

За сега страните отказват да разгласяват детайли на преговорите. Но миналата седмица заместник-министърът на промишлеността и търговията Юрий Слюсар потвърди, че става дума за възможността на монтаж в Русия на турбо-витлови самолети Q-400. По техническите си данни този самолет подхожда за руските условия, отбелязва президентът на фонда „Партньори на гражданската авиация” Олег Смирнов:

- „Бомбардие" се отнася към класата на неголемите самолети, които се използват за местни превози. С тактико-техническите данни те показват добра работоспособност. Канада също е северна страна и тези самолбти са добре приспособени за експлоатация при ниски температури, снеговалежи, заледявания. Сега на равнището на всички власти е повишен интересът към възстановяване на регионалните превози. „Бомбардие” е много подходящ към такива изисквания.

Стойността на един канадски самолет ще възлезе на около 125 млн. долара. До сега компанията е произвела не повече от 1,000 такива самолети различна модификация. Откриване на производство в Русия може не само да намали разходите, но и да укрепи позициите на „Бомбардие” на световния пазар, отбелязва главният редактор на портала Avia.ru Роман Гусаров:

- Канадците са много заинтересовани от Русия. Не е изключено, че ще бъде постигната договореност за производството на отделни детайли, и утвърждавайки се в Русия „Бомбардие” ще може да засили позициите си на европейския континет.

За руски партньор е избрана една от компаниите, принадлежащи на руския милиардер Олег Дерипаска. Държавен партньор може да стане Обединената авиостроителна корпорация. Не е изключено, че кредитна линия ще предостави руската Външно-икономическа банка. Поне източници на медии в тези компании не са опровергали информацията за потенциално участие в сделката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване