11/05/12 14:11
(http://radiomilena.com/)

Цветанов обеща нови знакови арести

cvetan cvetanov610 Цветанов обеща нови знакови арестиВ следващите шест месеца ще има знакови разследвания, които ще приключат със силни операции срещу организираната престъпност. Това обяви в Рим министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след срещата си с шефа на Европол Роб Уейнрайт в рамките на 81-ата Генерална асамблея на Интерпол в Италия, предаде КРОСС. За голямо съжаление в международните групировки, които ще бъдат ударени, участват и българи, призна Цветанов.

Нашето сътрудничество с българските власти продължава да е силно и се подобрява непрекъснато. Европол в момента подпомага 15 хиляди големи разследвания срещу тероризма и организираната престъпност в цяла Европа и все повече от тези операции включват българските служби. Нашето сътрудничество продължава да е силно и се подобрява непрекъснато, отчете Уейнрайт.
Двамата с Цветанов са обсъдили и текущото разследване на терористичната атака в Бургас през лятото. Европол се включи със значителен принос и съм много впечатлен от напредъка на българските власти, който те са постигнали в разследването на този инцидент. България се оказва един от нашите най-близки партньори в Европа, каза шефът на Европол.
Той разкри, че има стесняване на кръга около атентата, но информацията не може да бъде обявена публично.
От своя страна Цветан Цветанов благодари за помощта, която нашите служби получиха след взрива на летище Сарафово. Имаше експертизи, направени от Европол, които дадоха съществен прогрес на разследването. Смятам, че в тази посока Европол може да бъде много съществен и значим фактор, както в това разследване, така и в предотвратяването на подготовката на други терористични актове в Европа и в света.
По-рано генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл призна пред bTV, че в разследването по атентата в Сарафово липсва напредък, което е аномалия. За международната полицейска организация било необяснимо как, след като се разполга със снимка и видео на самоубиеца атентатор, все още няма информация за неговата самоличност. Интерпол е използвал своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев.

 Цветанов обеща нови знакови арести

bookmark Цветанов обеща нови знакови арестиsvejo Цветанов обеща нови знакови арестиgoogle Цветанов обеща нови знакови арестиdelicious Цветанов обеща нови знакови арестиstumbleupon Цветанов обеща нови знакови арестиfacebook Цветанов обеща нови знакови арестиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване