11/05/12 10:39
(http://radiomilena.com/)

„Черноморец“ спечели бронза в турнира за Купата на България

881 300x225 Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на БългарияВ първото официално състезание за новия сезон от държавния календар по водна топка отборът на „Черноморец“ записа отличен старт. Възпитаниците на треньора Петър Йонов спечелиха трето място в турнира за Купата на България за мъже.
Титлата стана притежание на варненския „Черно море 1948″, с треньор Добромир Горбанов. На финала неговите момчета победиха със 7:6 съгражданите си от „Комодор“.
На басейн „Юлиан Русев“ ватерполистите на „Черноморец“ записаха две загуби и две победи. В този си състав бургазлии се събраха едва за състезанието във Варна, тъй като част от момчетата в отбора са студенти в столицата. Липсата на подходящи условия за подготовка обаче оказаха съществено негативно влияние върху формата на отбора. Това, разбира се, не е нещо ново за бургаската водна топка, която от години изпитва сериозни затруднения с базата през есенно-зимния сезон. Именно за това и спечелената купа за третото място при мъжете е с висока с
тойност за „Черноморец“. Постижението е етап от развитието на клуба, а трофеят- поредният връх, който преодоляват ватерполистите на Бургас. .
Въпреки затрудненията в намален състав и с къса резервна скамейка по време на турнира „акулите“ направиха равностойни мачове с фаворитите за титлата. В двубоя срещу бронзовия медалист от първенството „Комодор“ бургазлии удържаха равенството до третата част, но в края загубиха с 14:7. Срещу настоящия носител на купата „Черно море 1948″ много малко не достигна на „Черноморец“, за да поднесе изненадата, отстъпвайки с 9:6.
В двубоя срещу столичния „Левски“ нашите състезатели победиха с 9:12, а мача срещу третия представител на домакините „Дръзки“ отборът на „Черноморец“ спечели с 8:10.
Четвърто място в крайното класиране зае „Левски“, а пети е остана „Дръзки“. В тазгодишното издание на надпреварата за купата спориха пет отбора, тъй като шестият „Локомотив“ /Русе/ се отказа от участие в последния момент.
Турнирът за купата на България по водна топка за мъже се проведе от 2 до 4 ноември на плувен комплекс „Приморски“. Състезанието трябваше да е в София, но бе отложено поради ремонт на закрития басейн „Диана“.
Всички резултати от турнира във Варна:
Комодор – Черноморец 14:7, Черно море – Левски 19:6, Комодор – Левски 13:6, Черно море – Дръзки 8:4, Левски – Дръзки 14:11, Черно море – Черноморец 9:6, Комодор – Дръзки 11:5, Левски – Черноморец 9:12, Дръзки – Черноморец 8:10, Комодор – Черно море 6:7.

 Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на България

bookmark Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на Българияsvejo Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на Българияgoogle Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на Българияdelicious Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на Българияstumbleupon Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на Българияfacebook Черноморец спечели бронза в турнира за Купата на БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване