11/07/12 14:54
(http://www.klassa.bg/)

Атакуваха с „коктейл Молотов“ посолството на Литва в Минск

 Две бутилки с „коктейл Молотов“ са били хвърлени в сряда през нощта срещу посолството на Литва в столицата на Беларус Минск, съобщава Би Би Си. Посланикът Линас Линкявичюс, който се е намирал в сградата, не е пострадал. „Нашите полицаи успяха своевременно да ги загасят, иначе последствията щяха да бъдат по-сериозни“, обясни той пред кореспондент на Интерфакс.

Властите в Беларус са възбудили наказателно дело за умишлено хулиганство. Следователите казват, че имат записите от камерите за видеонаблюдение пред сградата и се очаква да заловят извършителите.

През август 2010 г. подобен инцидент имаше срещу посолството на Русия в Минск, като тогава от запалителната смес бе повредена дипломатическа кола. За нападението бяха обвинени анархисти, трима от които още излежават присъдата си в колония със строг режим.

Според беларуски правозащитници обаче, вината на младежите не е доказана и те са хвърлени в затвора заради политическите си убеждения.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване