11/10/12 07:03
(http://www.klassa.bg/)

“Дейли Телеграф”: Християнин бе избран за лидер на Сирийския национален съвет

Сирийският национален съвет, основната политическа опозиция на режима на Башар Асад, не се поддаде на обвиненията, че е ръководен от ислямисти и избра християнин на председателския пост в петък вечерта, пише вестник “Дейли Телеграф”. Джордж Сабра беше избран за лидер на съвета, попаднал под силната критика на международните съюзници, че е неефективен в борбата със сирийския режим и че е под влиянието на „Мюсюлманско братство”.
„Изборът на християнин за лидер доказва, че е истина когато сирийският народ скандира, че е единен. Това показва, че ние не сме сектанти”, каза Сабра на провелата се в Доха среща на опозиционните сили. Учител по география, 65-годишният Сабра е израснал в смесеното предградие на Дамаск Катана и участва в първите улични демонстрации с искания за свалянето на Асад миналата година, преди да напусне страната, след като полицията започна да преследва изявените активисти за демокрация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване